Echt echt!

Mensen vragen mij regelmatig waarom ik sieraden van edelsteen verkoop en of dit dan ook echte edelsteen sieraden zijn. En dan zeg ik: “Edelsteen is gewoon super mooi en ja het edelsteen bij Mi-AMI is echt echt….”

Ik vind het altijd leuk om dan meer te vertellen. Want ik ben natuurlijk super enthousiast over edelsteen.

Edelsteen heeft mij al van jongsaf gefascineerd, maar ik deed er eigenlijk niet zo veel mee. Een enkele keer kreeg ik een mooi sieraad met daarin een swarovski of zirkonia steentje als ik jarig was, maar daar bleef het dan wel bij. Deze steentjes vind ik nog steeds prachtig. Maar wat ik nu weet: ze zijn door de mens gemaakt.

Sieraden van edelsteen dat afkomstig is uit de natuur

De laatste jaren is mijn enthousiasme enorm gegroeid voor edelsteen en dat is dan ook de reden dat ik er nu sieraden van maak. Want wat mij nog veel meer is gaan fascineren is dat er zoveel mooi edelsteen is dat 100% uit de natuur afkomstig is.

ik vind het bijzonder dat de natuur zelf ons zoveel moois geeft. Ik houd van de natuur. Wij wandelen graag en genieten dan van de groene weilanden, de mooiste bomen, maar ook van fleurige bloemen en de meest mooie vogels.

Maar wat we niet gelijk om ons heen zien in de vrije natuur is edelsteen. Maar het is er wel! Diep onder de grond, in rotsen, op de zeebodem en in rivierbeddingen komen de meest mooie edelsteensoorten voor.
Het meeste edelsteen komt uit landen ver bij ons vandaan. Maar wist je dat er in Nederland ook edelsteen te vinden is? Bij de grote rivieren komt bijvoorbeeld rode Jaspis voor.

echte edelsteen sieraden
Armband van Rode Jaspis

Vroeger werd er onderscheid gemaakt tussen edelsteen en halfedelsteen. Alleen Diamant, Robijn, Saffier en Smaragd kregen het predicaat edelsteen omdat dit het meest zeldzaam en mooist was. En niet te vergeten daardoor ook erg kostbaar.
Maar tegenwoordig is dat onderscheid er niet meer en krijgen ook de andere edelsteensoorten de waarde die ze verdienen. En daar maak ik dan graag mooie edelsteen sieraden van.

Wat maakt edelsteen een edelsteen?

De kenmerken van een edelsteen zijn schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid.
Bij schoonheid kun je denken aan kleur, glans en schittering. Bij duurzaamheid aan sterkte en hardheid.
Deze kenmerken spreken voor zich. Het zijn meer dan genoeg redenen waardoor je van edelsteen sieraden optimaal kunt genieten.

Imitatie

Omdat edelsteen heel populair is, wordt er veel edelsteen nagemaakt. Nagemaakt edelsteen kan feitelijk ook 100% natuurlijk zijn, maar toch niet uit de natuur afkomstig. Edelsteen bestaat uit meerdere mineralen en ook in een laboratorium kan men van mineralen edelsteen maken. Door chemische toevoegen is het daardoor ook mogelijk er veel intensere kleuren aan te geven.

Daarnaast worden er zelfs kunststof (lees plastic) sieraden verkocht onder de noemer edelsteen. Je ziet dit snel aan de zeer lage prijs waarvoor het verkocht wordt.

Echte edelsteen sieraden

In mijn webshop streef ik ernaar zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. De basis hiervoor is het gebruik van zoveel mogelijk echt natuurlijke materialen. En niet natuurlijke materialen zoals kettinkjes moeten lang mee gaan en op een later moment te recyclen zijn.

De edelsteenkralen koop ik in bij een betrouwbaar adres die uitsluitend echt uit de natuur afkomstig edelsteen verhandelt. Goed om te weten! Mijn sieraden zijn écht van echt edelsteen gemaakt.

Winkelwagen
%d bloggers liken dit: